Referate
msgbartop
Cu noi totul e mai simplu…..
msgbarbottom

Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain -rezumat

Titlu:Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain -rezumat
Trimis de:Anonim
Previzualizare:(doar prima pagina)
Autorul Mark Twain ne povesteşte despre aventurile unui băiat năzdravan numit Tom Sawyer. Avea un frate pe nume Sid care era un băiat tare liniştit.
El mai tot timpul lua din gemul mătuşii Polly şi se ducea împreună cu prietenii la gârlă să se scalde, lucruri care îi plăceau cel mai mult.
Într-o zi mătuşa Polly îl puse pe Tom să văruiască gardul de la stradă , ceea ce n-ul încântă, lui stândui gândul numai la gârlă şi la joacă. Neavând de ales el a început să văruiască gardul, rugându-l pe fratele său Sid, să-l ajute, dar el refuză. Fiind un băiat deştept nu prea îi plăcea şcoala, singurul lucru cel atrăgea era prietena lui Becky la care ţinea foarte mult.
Prietenul lui Tom pe nume Huckleberry Finn era un băiat ,,al străzii’’ fără părinţi cu care îşi petrecea mai tot timpul. Prima năzdrăvănie pe care au facut-o împreună a fost vizita cimitirului pe timp de noapte alaturi de o pisică neagră şi moartă adusă de Huckleberry. Cu această pisică ei sperau să scape de negi prin anumite descântece. Ajungând în cimitir , au avut o surpriză neaşteptată. Trei indivizi pe nume Injun Joe, Dr. Robinson şi Muff Poter care căutau un mormânt pe care să-l dezgroape. În tot acest timp Tom împreuna cu Huckleberry stăteau ascunşi pentru a nu fi văzuţi , când deodată între acei indivizi s-a iscat o ceartă urmată de asasinarea doctorului Robinson.Fiind îngroziţi de ceea ce au văzut, cei doi băieţi au fugit spre casă.A doua zi dimineaţa oamenii au găsit oribila crimă. Toţi din oraş îl învinuiau pe Muff Poter, iar el fiind arestat.
Tom împreună cu Huck au jurat că nu vor spune nimănui ceea ce au văzut.Tom şi Huck erau foarte îngroziţi . Zilele au trecut iar lui Tom îi ardea de noi aventuri, aşa că într-o zi întâlninduse cu Joe Harper şi cu Huckleberry Finn, le-a propus să se facă piraţi.Într-o noapte fiecare a adus de mâncare şi au plecat împreună pe o insulă din apropierea orăşelului. Cât timp ei au stat pe insulă oamenii din orăşel îi căutau neîncetat. Dar această căutare a fost în zadar deoarece nu i-au găsit. Toţi au crezut că băieţi au murit aşa că matuşa Polly împreună cu doamna Harper s-au hotărât să le facă prohodul duminica. În timp ce se oficia slujba cei trei copii au intrat pe uşa bisericii. Toată lumea s-a bucurat, mai ales mătuşa Polly şi doamna Harper,care şi-au îmbrăţişat copiii chiar şi pe Huckelberry.
După câteva zile a fost judecata lui Muff Poter. La judecată au venit Injun Joe şi Tom. Tom a fost chemat să de-a declaraţie.El se uită la Injun Joe şi a început să-i fie frică, dar în final a spus tot ce a văzut, iar între timp Injun Joe a dispărut. De atunci Tom nu mai dormea liniştit noaptea de frica lui Injun Joe.
A trecut ceva timp de când a fost judecata lui Muff Poter, iar Tom împreună cu
<—restul trebuie descarcat—>
Da nota:1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (683 votes, average: 7.64 out of 10)
Loading ... Loading ...
Download Aventurile lui Tom Sawyer de MARK TWAIN rezumatReader's Comments

 1. |

  prea lung….imi trebuia doar capitolul 1….in fine…mai pune-ti referate la romana sa luam note mari sa avem mediile bune k ne ajuta la teze desteptilor…..cam atat….succes mai departe….si e bun referatul asta cu tom swayer……pe mai tarziu….we love to enetrtain you1!!!!!!!!!!!……..nr.1

 2. |

  bun referatul…..mie imi trebuia doar capitolul 1…..mai pune-ti referate la limba romana k ne trebuie sa avem medii bune si note mari pt copii care nu au inspiratie si talent literar…macar sa ajute la teze

 3. |

  ms mooooooollllllltttttttt……ne-a dat profa d rom doar o sapt sa citim toata cartea iar voi m-ati scos din belea

 4. |

  ms mult pt referat e bun:)

 5. |

  super tare referatul sper sa mai bagati si altele

 6. |

  ms moolt…va dau max si va rog sa mai bagati mai multe..pwppwppwp

 7. |

  imi place referatulLeave a Comment